Bak kata pemilik resepi ini, sesuai untuk yang tak ada selera ataupun tak sedap badan. Jom kita cuba buat!
Bahan-bahan
Air secukupnya
Bancuhan tepung jagung
Telur 2-3biji (dipukul biasa)
Sedikit serbuk kunyit
Garam/perisa/black pepper/pepper
SOS tiram sikit
Sayur dan bahan tambahan (pilihan:sayur, bebola,crab stick atau yang dirasakan sesuai)
Cara-caranya
-Didihkan air + serbuk kunyit bagi color lite-lite
-Masuk bancuhan tepung jagung sambil di kacau elak berketul
-Gunakan penapis tos minyak macam stainless steel tu, masukkan telur dalam tapis Tu dan goyang2 bagi telur jatuh dalam air tepung yang mendidih. Buat lah pusingan bagi Telur habis jatuh berjurai semua. Sambil di kacau2 membulat.
-Kemudian masukkan bahan penyedap semua.
-Last sekali baru masuk sayur (tutup api baru letak)
nota: Jika nak letak bebola ataupun crab stick kena letak awal untuk bagi masak.
Perkongsian oleh: Harum Wangi di group Mahn
No comments:
Post a Comment